Karen Glistrup
 

Hvad børn ikke ved... har de ondt af

Opsporing af udsatte børn

Trods en ret høj politisk prioritet gennem snart 20 år, lykkes det os fortsat ikke godt nok at opspore og sikre støtte til børn i familier hvor forældre har psykisk sygdom eller misbrug af alkohol.
Alt for mange børn i disse familier vokser op uden at blive set.

Børn, der mistrives

Samtidig ser vi, at flere og flere børn henvises til udredning for psykiske lidelser. Hvornår er der tale om psykiske lidelser hos børnene og hvornår er der tale om mistrivsel i barnets vigtige relationer?
Hvordan kan vi blive klogere på dette spørgsmål?
Vi taler om, at vi skal se børnene. Hvad vil det sige i barnets perspektiv?

Samtaler om de følsomme emner

Det er givet, at en del børn vil få det bedre, hvis de bliver mødt og forstået i den kontekst, de lever i. Børnene længes efter at nogen snakker med dem om hverdagens virkelighed, der ofte er fortiet i en misforstået omsorg.  

Opgaven består i at mindske skammen og skabe en tillid, der gør det muligt at snakke åbent med både børn og forældre om de tabuiserede emner. 

Men mange professionelle føler sig usikre på samtalen med de psykisk sårbare forældre. Tilsvarende når det gælder samtalen med børnene. Man vil så nødigt træde for nær eller gøre ondt værre.

Kurset tilbyder:

Underviser: Karen Glistrup, socialrådgiver, supervisor, familieterapeut mpf og forfatter.
Karen Glistrup er forfatter til bøgerne: "Hvad børn ikke ved... har de ondt af" og "Snak om det... med alle børn”.
Siden slutningen af 90’erne har hun stået bag flere banebrydende udviklingsprojekter.
Især hendes ide og udvikling af en model for et tilbud om familiesamtaler til sindslidende forældre og deres børn, har sat spor i den regionale psykiatri. I samtalerne får forældrene hjælp til at bryde tabuet overfor børnene, og forældre og børn oplever en ny og bedre kontakt med hinanden om de vilkår, der gælder i familien.
Gennem årene har Karen Glistrup undervist og trænet utallige medarbejdere i social- og sundhedsområdet i at skabe rammer og facilitere kontakten i disse familiesamtaler.

Se: www.familiesamtaler.dk / www.snak-om-det.dk

Sagt om ”Snak om det … med alle børn”:

“Bogen ‘Snak om det...’ er god og hjælpsom. Ord og billeder fortæller om det, som er så svært at forklare. De fortæller om, hvad vi kan gøre for at holde os sunde i sindet. Bogen hjælper os med at tale om vores tanker og følelser. Dét er nemlig sundt for både børn og voksne.”

Uddrag fra forord af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary


“Der, hvor Karen Glistrups fine lille værk især har sin styrke, er ved at åbne for dialogen mellem børn og voksne om følelser. Jeg vil gerne anbefale bogen til alle - uanset om de er direkte berørt af psykisk lidelse i familien eller ej”

Poul Nyrup Rasmussen, formand for Det Sociale Netværk


”I kampen mod depression er behandling alene ikke nok. Information er også afgørende. Der er brug for bøger, som afmystificerer sygdommen og behandlingen, ikke mindst i forhold til den syges børn, som forståeligt nok har svært ved at forstå den katastrofe, der har ramt familien. Bogen her indfrier således et meget stort og vigtigt behov.”

Poul Videbech, professor, overlæge, dr.med.

 Sagt om "Hvad børn ikke ved... har de ondt af":

“Bogen er en gave til de, der ønsker at forstå børn, og som ønsker at lade denne forståelse danne grundlag for deres relation med bade børn og forældre. Utallige eksempler viser os noget, jeg også selv har erfaret: at hvis vi lader børn finde ud af os, vil de også blive I stand til at bruge det”

Uddrag fra forord af Kari Killén, socionom, dr.phil. og forsker emiritus


“Karen Glistrups bog er enestående, fordi den handler om, hvordan vi kan være med til at give børn noget, der for alvor beriger deres tilværelse.”

Jesper Juul, familieterapeut og forfatter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få besked om kurser og foredrag. Tilmeld Nyhedsbrev:  Navn    Email